Vastuvõtt

Erialad

Ida-Viru maakonnas tegutseb üks riiklik kutseõppeasutus – Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus õppekohtadega Jõhvis, Sillamäel ja Narvas.


Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus on 2500 õpilase, 3000 täiendusõppes osaleja ja 270 töötajaga Eesti suuruselt teine kutseõppeasutus.

Kool korraldab tasemeõpet teeninduse, tehnika, tootmise ja ehituse, informatsiooni- ja kommunikatsioonitehnoloogiate, ärinduse, halduse ja õiguse ning humanitaaria ja kunstide õppevaldkondades. Koolil on õpetamise õigus 23-es õppekavarühmas, kõikidel õppekavarühmadel on täisakrediteering.

Õpe toimub eesti ja vene keeles, haridusnõudeta, põhi- ja keskhariduse baasil ning nii kooli- kui ka töökohapõhiselt.

Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuses on loodud kõik õppimisvõimalused erivajadustega inimestele.

Veel

Kokk, kutseõpe

ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
Õppeliik4. taseme kutseõpeÕppevormstatsionaarne koolipõhine õpeEeldus alustamisekspõhiharidusÕppeaeg2 aastat

Koka eriala võib olla nii töö kui hobi. Toiduvalmistamine nõuab palju erinevaid teadmisi nii erinevate toitude kui ka köögitehnika vallas. Toidu valmistamine ja realiseerimine on teadmisi nõudev tegevus, seepärast peavad kokal olema mitmekülgsed teadmised nii majanduse kui ka tehnika valdkonnas. Samuti nõuab koka amet pideva seismise ja liikumise tõttu head füüsilist vormi.

Õppekeel: eesti keel

Õppevorm: statsionaarne koolipõhine õpe

Õppekoht: Jõhvi

Õppeaeg: 2 aastat

Õppe alustamiseks tingimused (vanus, haridus, töökogemus jne): põhiharidus

Õpingute läbimisel õpilane:

Kokaks õppides omandatakse erialaseid teadmisi ja oskusi ning kujundatakse vajalikke isikuomadusi. Õpingute käigus tutvutakse erinevate toiduainete ja nende töötlemisvõtetega, õpitakse roogade valmistamist ja köögitoimingute korraldamist. Tutvutakse kaasaegsete köögiseadmetega ja õpitakse neid kasutama. Õpitakse menüü koostamist, hinnakujundust ja tööseadusandlust, samuti suhtlemist.

Valikõpingud: grillimine ja barbeque, pagari- ja kondiitritöö, catering, võõrkeeled, peoteenindus.

Praktikavõimalused:

Esimene töökogemus saadakse kooli õppeköögis ja kooli õpperestoranis.

Ettevõttepraktikal võib käia Eesti erinevates toitlustusettevõtetes.

Võimalikud töökohad:

Toitlustusettevõtted üle Eesti.

Õpingute lõppemisel omandatakse kutseharidus.

Viide videomaterjalile

Sisseastumisinfo:

  • Sillamäe: telefon +372 5628 1741
  • Jõhvi: telefon +372 5308 8342
  • Narva: telefon +372 5697 1102

Lisainfo: vastuvott@ivkhk.ee

 

Ene Valgemäe, erialade juht (toitlustus)