Vastuvõtt

Erialad

Ida-Viru maakonnas tegutseb üks riiklik kutseõppeasutus – Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus õppekohtadega Jõhvis, Sillamäel ja Narvas.


Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus on 2500 õpilase, 3000 täiendusõppes osaleja ja 270 töötajaga Eesti suuruselt teine kutseõppeasutus.

Kool korraldab tasemeõpet teeninduse, tehnika, tootmise ja ehituse, informatsiooni- ja kommunikatsioonitehnoloogiate, ärinduse, halduse ja õiguse ning humanitaaria ja kunstide õppevaldkondades. Koolil on õpetamise õigus 23-es õppekavarühmas, kõikidel õppekavarühmadel on täisakrediteering.

Õpe toimub eesti ja vene keeles, haridusnõudeta, põhi- ja keskhariduse baasil ning nii kooli- kui ka töökohapõhiselt.

Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuses on loodud kõik õppimisvõimalused erivajadustega inimestele.

Veel

Toitlustusteenindus, 3 aastat

Toitlustusteenindaja on klienditeenindaja, kes töötab restoranis, kohvikus, pubis, ööklubis või cateringi ettevõtetes. Teenindusprotsessi käigus võtab toitlustusteenindaja vastu kliendid, esitleb tooteid ja teenuseid, nõustab kliente ning võtab vastu tellimusi.
Toitlustusteenindaja oskab valmistada lihtsamaid toite ja serveerida erinevaid roogi ning omandab algteadmised barista- ja sommeljeetööst.
Toitlustusteenindaja õppekava lõpetanul on võimalik tööle asuda toitlustusteenindajana, kelnerina või abikokana.
Toitlustusteenindaja ametis tuleb kasuks huumorimeel, lai silmaring, soov suhelda ja pingetaluvus.

Õppekeel: eesti keel

Õppevorm: statsionaarne koolipõhine

Õppekoht: Jõhvi

Õppeaeg: 3 aastat

Õppetase: 4. tase (kutsekeskharidusõppe esmaõpe)

Õppe alustamiseks tingimused: põhiharidus

Õppekava

Õppekava läbimisel sooritab õppija 4. taseme kutseeksameid (kutsestandardid: Kelner, tase 4 ja Abikokk, tase 3). Juhul, kui kutseeksami sooritamine ebaõnnestub, on õpilasel õigus sooritada õpingute lõpetamiseks erialane kooli lõpueksam.
Õpingute lõppemisel omandatakse kutsekeskharidus.

Õpitakse: majutamise ja toitlustamise valdkonna aluseid, toiduvalmistamise aluseid, toitlustusteeninduse aluseid, joogiõpetust, cateringi ja peoteenindust ning restoraniteenindust.

Valikõpingute raames saab valida spetsialiseerumise: baaritöö, vastuvõttude korraldamine või veiniõpetus.

Sisseastumisinfo (tööpäevadel kell 09.00-15.00):

  • Sillamäe: telefon +372 5628 1728
  • Jõhvi: telefon +372 5308 8342
  • Narva: telefon +372 5697 1102

Lisainfo: vastuvott@ivkhk.ee

Ene Valgemäe, erialade juht (toitlustus)