Kokkasime sportlikult! Tegus kevad Kuressaares, Budapestis ja Casargos 26. märts ivkhk_editor
Märts oli meie toitlustuserialade õpilaste jaoks kõrghooaeg. Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse õpilased võtsid osa kutsevõistlustest Saaremaal ja 2 Euroopa riigis.
17. – 22. märtsil osalesime esmakordselt kutsemeistrivõistlustel “Wellness & Zero Waste - Food & Beverage Contest Casargo” Itaalias, mida korraldas meie partner Casargo Teeninduskool ja kolmandat korda osalesime Ungaris rahvusvahelistel võistlustel, mis toimusid 21. - 23. märtsil Budapesti Gundel Karoly Teeninduskoolis. 2016. aastal toimunud Budapesti meistrivõistlused olid meie jaoks edukad, kus me saavutasime kolmanda koha.
Võitlustulle Itaaliasse saatsime 4-liikmelise võistkonna kahest kutsekoolist: kokad Danila Gladkih ja Polina Koroljova Ida-Virumaa Kutsehariduskeskusest ning 2 teenindajat Eleanora Kleine ja Indra Ottis Pärnumaa Kutsehariduskeskusest. Võime uhkusega öelda, et meie meeskonnas on parimad kokad ja teenindajad. See on suurepärane reklaam Eestile, me oleme väga tõsiseltvõetavad tegijad, lipp oli kõrgelt hoitud! Kokku osales Itaalia võistlusel 18 riiki ja pooled auhinnad kuuluvad meie võistkonnale:
- Best style and elegance team!
- Best bar restaurant team!
- Best kitchen team!
- Team Trophy 2019!
“Võistlus oli väga raske, õpilased olid tublid! Meie kui õpetajate töö oli oma õpilastele kaasa elada ja me saime ainult toetada neid. Võistlusel osalemisega saime palju uusi tutvusi. Meid kutsuti erinevatele võistlustele, erinevatesse maadesse. Itaalia kutsus meid tagasi ja samas tegi ka Läti meile ettepaneku esineda nende kokandusvõstlusel järgmisel aastal” lisas IVKHK toitlustuserialde juht Ene Valgemäe.
Ungaris toimuva tänavuse võistluse teema oli „Budapest - Euroopa Spordipealinn 2019”. Eestit esindasid kokad Taavi Zahharov ja Kerli Aun, pagar-kondiiter Jelizaveta Krasiy ja teenindajaks oli BVHSZC Gundel Karoly Teeninduskooli õpilane Greti Svab, mis tegi meie meeskonna rahvusvaheliseks. Budapestis saime 2 eripreemiat, nimelt kõige ilusam tort ja parim serveerimine, lisaks meie kondiiter Jelizaveta Krasiy saavutas 3. koha. Üldarvestuses oleme 4. kohal.
„Meie õpilased Kerli Aun ja Taavi Zahharov osalesid 39th International Youth Culinary Competition´il ja saavutasid seal auväärt 4. koha, võistlus oli pingeline ja professionaalne, võistkonnad olid kohale tulnud Prantsusmaalt, Saksamaalt, Hollandist jne, kõik väga tugevad. Meie õpilased olid väga tublid, muidugi oli hetki millega juhendaja ei olnud rahul aga see on täiesti normaalne võistlusolukorras. Kiidan meie tublisid õpilasi edukalt sooritatud võistluse eest. Päris tühjade kätega tagasi ka ei tuldud, meie kondiitri õpilane Jelizaveta Krasiy sai eriauhinna kõige ilusama tordi eest ja sai kokkuvõtteks ka kolmanda koha. Kokaõpilased said eriauhinna kõige ilusama serveerimise eest. Kokkuvõttes jäime võistlustega vägagi rahule, õpilased said hea rahvusvahelise võistluse kogemuse ja kogemuse kogu eluks“ kommenteeris Jõhvi õppekoha toitlustusjuht Mihkel Luus.
9. korda Kuressaare Ametikoolis toimunud rahvusvahelisel kutsevõistlusel „Kokakunst Kuressaares“ saavutas noor kokk Evelin Kivatšitski koos Lauris Barakauskisega Riia Teeninduskoolist 2. koha.
„Rahvusvahelistes võistlustes osalemine annab meile kogemusi, enesekindlust, õpilased saavad ennast ise hinnata. Oluline on keelepraktika ja koostöö arendamise oskus ja samuti oma kutsemeisterlikkuse tõstmine. Kindlasti on see ka maine küsimus, kuidas õpilased saavad hakkama erinevate kultuuride esindajatega. Õpilastel ja koolil tekivad uued kontaktid ja tutvused“ lisas direktor Hannes Mets.
Tahame tänada Budapesti Gundel Karoly Teeninduskooli, Pärnumaa Kutsehariduskeskusese õpilasi ja juhendajaid. Suurimad tänud meie Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse õpilastele ja juhendajatele. Oleme uhked, et olete meiega!

17. – 22. märtsil osalesime esmakordselt kutsemeistrivõistlustel “Wellness & Zero Waste - Food & Beverage Contest Casargo” Itaalias, mida korraldas meie partner Casargo Teeninduskool ja kolmandat korda osalesime Ungaris rahvusvahelistel võistlustel, mis toimusid 21. - 23. märtsil Budapesti Gundel Karoly Teeninduskoolis. 2016. aastal toimunud Budapesti meistrivõistlused olid meie jaoks edukad, kus me saavutasime kolmanda koha.
Võitlustulle Itaaliasse saatsime 4-liikmelise võistkonna kahest kutsekoolist: kokad Danila Gladkih ja Polina Koroljova Ida-Virumaa Kutsehariduskeskusest ning 2 teenindajat Eleanora Kleine ja Indra Ottis Pärnumaa Kutsehariduskeskusest. Võime uhkusega öelda, et meie meeskonnas on parimad kokad ja teenindajad. See on suurepärane reklaam Eestile, me oleme väga tõsiseltvõetavad tegijad, lipp oli kõrgelt hoitud! Kokku osales Itaalia võistlusel 18 riiki ja pooled auhinnad kuuluvad meie võistkonnale:
- Best style and elegance team!
- Best bar restaurant team!
- Best kitchen team!
- Team Trophy 2019!
“Võistlus oli väga raske, õpilased olid tublid! Meie kui õpetajate töö oli oma õpilastele kaasa elada ja me saime ainult toetada neid. Võistlusel osalemisega saime palju uusi tutvusi. Meid kutsuti erinevatele võistlustele, erinevatesse maadesse. Itaalia kutsus meid tagasi ja samas tegi ka Läti meile ettepaneku esineda nende kokandusvõstlusel järgmisel aastal” lisas IVKHK toitlustuserialde juht Ene Valgemäe.
Ungaris toimuva tänavuse võistluse teema oli „Budapest - Euroopa Spordipealinn 2019”. Eestit esindasid kokad Taavi Zahharov ja Kerli Aun, pagar-kondiiter Jelizaveta Krasiy ja teenindajaks oli BVHSZC Gundel Karoly Teeninduskooli õpilane Greti Svab, mis tegi meie meeskonna rahvusvaheliseks. Budapestis saime 2 eripreemiat, nimelt kõige ilusam tort ja parim serveerimine, lisaks meie kondiiter Jelizaveta Krasiy saavutas 3. koha. Üldarvestuses oleme 4. kohal.
„Meie õpilased Kerli Aun ja Taavi Zahharov osalesid 39th International Youth Culinary Competition´il ja saavutasid seal auväärt 4. koha, võistlus oli pingeline ja professionaalne, võistkonnad olid kohale tulnud Prantsusmaalt, Saksamaalt, Hollandist jne, kõik väga tugevad. Meie õpilased olid väga tublid, muidugi oli hetki millega juhendaja ei olnud rahul aga see on täiesti normaalne võistlusolukorras. Kiidan meie tublisid õpilasi edukalt sooritatud võistluse eest. Päris tühjade kätega tagasi ka ei tuldud, meie kondiitri õpilane Jelizaveta Krasiy sai eriauhinna kõige ilusama tordi eest ja sai kokkuvõtteks ka kolmanda koha. Kokaõpilased said eriauhinna kõige ilusama serveerimise eest. Kokkuvõttes jäime võistlustega vägagi rahule, õpilased said hea rahvusvahelise võistluse kogemuse ja kogemuse kogu eluks“ kommenteeris Jõhvi õppekoha toitlustusjuht Mihkel Luus.
9. korda Kuressaare Ametikoolis toimunud rahvusvahelisel kutsevõistlusel „Kokakunst Kuressaares“ saavutas noor kokk Evelin Kivatšitski koos Lauris Barakauskisega Riia Teeninduskoolist 2. koha.
„Rahvusvahelistes võistlustes osalemine annab meile kogemusi, enesekindlust, õpilased saavad ennast ise hinnata. Oluline on keelepraktika ja koostöö arendamise oskus ja samuti oma kutsemeisterlikkuse tõstmine. Kindlasti on see ka maine küsimus, kuidas õpilased saavad hakkama erinevate kultuuride esindajatega. Õpilastel ja koolil tekivad uued kontaktid ja tutvused“ lisas direktor Hannes Mets.
Tahame tänada Budapesti Gundel Karoly Teeninduskooli, Pärnumaa Kutsehariduskeskusese õpilasi ja juhendajaid. Suurimad tänud meie Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse õpilastele ja juhendajatele. Oleme uhked, et olete meiega!
