Meie õpilaste osalemine Eesti noorkokkade meistrivõistlustel 05. november ivkhk_admin
25.oktoobril osalesid IVKHK koka eriala õpilased Eesti kokkade meistrivõistluste raames toimuval võistlusel „Noorkokk 2018“
Eesti noorkoka meistrivõistlused on 26. korda toimuva väärika ja pika traditsiooniga Tallinn FoodFest programmi üheks lahutamatuks osaks. Võistluse peaeesmärk on propageerida koka eriala ja teadvustada õpilastele täisväärtusliku toidu tähtsust nii enda kui oma kaaskodanike ehk tulevaste klientide toidulaual.
Võistlus võimaldab kutseõppeasutuste õppuritel näidata oma erialaseid oskusi ja tõsta toitlustusvaldkonna kutsehariduse taset ning mainet.
Sel aastal oli pearõhk eestimaisel toorainel. Iga osalev kool pidi registreerima võistlusele võistleja (peakokk) ning võistleja abilise, noorema kursuse õpilase (abikokk). Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse poolt osalesid peakokk Kerli Aun (Jõhvi õppekoht) ja abikokk Sergo Urm (Jõhvi õppekoht), peakokk Jevgeni Netsvitai (Sillamäe õppekoht) ning abikokk Anton Stepanov (Sillamäe õppekoht)
Õpilaste juhendajate Mihkel Luuse, Natalja Tarassova ning Svetlana Mitsõki sõnul oli tase väga kõrge, aga juhendajad jäid rahule, õpilased sooritasid neile antud ja õpitud ülesande 110 %. Väga tublid!
Küll võidukohad on meil ees! Areneme, õpime!
Õpilaste poolt valmistatud roogade nimetused kõlavad nii isuäratavalt, et isegi pealtvaatajal sülg jookseb: valge veini - sidruni marinaadis räimefilee marineeritud sinepikurgiga, räimebrülee, räimefilee - shalottsibula gratääni, käsitsi valmistatud kaaviari ja majoneesiga, muskaatkõrvitsa sorbett spinati-kaeraklii biskviidi, flambeeritud maasikate, spinatikreemi ja õietolmuvahuga, kihiline kõrvitsa-koore kook kama kreemi ja kaeraseesami griljaažiga meekastmes ja kõrvitsasiirupis õietolmuga jt.
Eesti noorkoka meistrivõistlused on 26. korda toimuva väärika ja pika traditsiooniga Tallinn FoodFest programmi üheks lahutamatuks osaks. Võistluse peaeesmärk on propageerida koka eriala ja teadvustada õpilastele täisväärtusliku toidu tähtsust nii enda kui oma kaaskodanike ehk tulevaste klientide toidulaual.
Võistlus võimaldab kutseõppeasutuste õppuritel näidata oma erialaseid oskusi ja tõsta toitlustusvaldkonna kutsehariduse taset ning mainet.
Sel aastal oli pearõhk eestimaisel toorainel. Iga osalev kool pidi registreerima võistlusele võistleja (peakokk) ning võistleja abilise, noorema kursuse õpilase (abikokk). Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse poolt osalesid peakokk Kerli Aun (Jõhvi õppekoht) ja abikokk Sergo Urm (Jõhvi õppekoht), peakokk Jevgeni Netsvitai (Sillamäe õppekoht) ning abikokk Anton Stepanov (Sillamäe õppekoht)
Õpilaste juhendajate Mihkel Luuse, Natalja Tarassova ning Svetlana Mitsõki sõnul oli tase väga kõrge, aga juhendajad jäid rahule, õpilased sooritasid neile antud ja õpitud ülesande 110 %. Väga tublid!
Küll võidukohad on meil ees! Areneme, õpime!
Õpilaste poolt valmistatud roogade nimetused kõlavad nii isuäratavalt, et isegi pealtvaatajal sülg jookseb: valge veini - sidruni marinaadis räimefilee marineeritud sinepikurgiga, räimebrülee, räimefilee - shalottsibula gratääni, käsitsi valmistatud kaaviari ja majoneesiga, muskaatkõrvitsa sorbett spinati-kaeraklii biskviidi, flambeeritud maasikate, spinatikreemi ja õietolmuvahuga, kihiline kõrvitsa-koore kook kama kreemi ja kaeraseesami griljaažiga meekastmes ja kõrvitsasiirupis õietolmuga jt.